דף הבית השקעות כסף חכם מהן ארבעת הטעויות הנפוצות והיקרות שמשקיעים עושים בבורסה – כך תלמדו מטעויות של אחרים בהשקעה בבורסה

מהן ארבעת הטעויות הנפוצות והיקרות שמשקיעים עושים בבורסה – כך תלמדו מטעויות של אחרים בהשקעה בבורסה

טעויות בהשקעות עולות לכם כסף (ולפעמים הרבה כסף). ישנן שתי דרכים לרכוש את הנסיון הדרוש כדי להצליח בבורסה ולצמצם כמה שניתן את הטעויות שעושים רבים מן המשקיעים: הדרך החכמה – ע״י למידה מהטעויות שמשקיעים אחרים עושים, והדרך היקרה – לעשות בעצמכם את הטעויות שלכם וללמוד דרך הכיס שלכם. אם אתם בוחרים בדרך החכמה, הנה כמה טעויות נפוצות ויקרות שמומלץ להימנע מהן

מאילו טעויות להימנע בהשקעה בבורסה
0

רוצים להתחיל להשקיע בבורסה? מצוין! להלן ארבעת הטעויות הנפוצות מהן כדאי לכם מאוד להימנע:

טעות מס' 1: לקנות משמועות והמלצות של מקורות מפוקפקים

אם קניתם אי פעם מניה כי שמעתם ממישהו שאמר למישהו שיש איזו מניה חמה שכדאי להשקיע בה…סביר להניח שהפסדתם כסף, ויש לכך מס׳ סיבות:

ראשית, אין ארוחות חינם ולשמועות הללו יש אינטרסים. אם המעגל הקרוב שלכם לא מורכב מאנשי פיננסים שמקושרים למקורות מידע בחלונות הגבוהים, אז ככל הנראה עד שהשמועה על מניה מסויימת הגיעה אליכם, מי שרצה לגזור עליה קופון כבר עשה את שלו, ועכשיו הוא מחפש את הפראיירים התורנים כדי שיוכל לזרוק עליהם את הסחורה.

אם תרצו או לא, כאשר אתם קונים מניות בצורה הזו, אתם בעצם הופכים לחלק מה-'הכסף הטיפש' – אלו שנכנסים מאוחר מידי ומאפשרים ל- 'כסף החכם' לגרוף את הרווחים שלו.

שנית, כאשר אתם נכנסים על סמך טיפ שקיבלתם ממישהו, אין לכם למעשה שום הבנה למה בעצם אתם משקיעים במניה הזו מלבד אותה המלצה שקיבלתם, וגם לא תהייה לכם שום הבנה מתי לצאת מהמניה מבלי שאותו ממליץ יגיד לכם. כלומר, אתם הופכים להיות 'שבויים של ההמלצה' כמו שכתב אדווין לפבר בספרו הידוע, ה'תנך' של הסוחרים והמשקיעים: 'זכרונותיו של סוחר מניות מוול סטריט' :

״תמיד חשבתי שמסחר המבוסס על טיפים הוא הטיפשות בהתגלמותה״ (ג'סי ליוורמור)

 

(אם אתם חושבים לעצמכם עכשיו: אני חייב לקנות לפי המלצה, אני לא מבין מספיק כדי להחליט בעצמי…אז תצפו בוידאו הזה.)

 

טעות מס' 2: לקנות את המנצחים של שנה שעברה

האינסטינקט הוא ללכת עם ביצועי העבר, אבל מה שהיה הוא לא שיהיה. זה בהחלט חשוב לבדוק ביצועי עבר, ובתי ההשקעות אוהבים במיוחד לפרסם מידי שנה את הקרנות שלהם שסיימו את השנה במקום הראשון מבחינת תשואה. אבל אל תסתנוורו. לכל בית השקעות יש עשרות קרנות שמשקיעות בנכסים שונים ובסקטורים שונים, כך שכל בית השקעות ימצא בסופו של דבר את הקרן האחת שסיפקה את התשואה הגבוהה ביותר מבין שאר הקרנות המשקיעות באותו תחום, אך כמובן שלא יפרסמו את הקרנות שהגיעו למקומות האחרונים בדירוג.

אבל הנקודה הבאה מעניינת אפילו יותר: מחקר שפורסם ב-2016 על ידי החוקרים האמריקאים ברפורד קורנל מקל־טק, ג'ייסון סו מ־UCLA ודיוויד נניגיאן מאמריקן קולג', הוכח שקרנות נאמנות שהציגו את התוצאות הטובות ביותר במשך שלוש שנים מסויימות, הציגו את התוצאות הגרועות ביותר בשלוש השנים שאחרי. באופן פשטני (מאוד) ניתן לומר שכל הקרנות חוזרות בסוף לממוצע.

אז אם זה המצב, מה כבר המשקיע הפשוט אמור לעשות? קודם כל להבין את האינטרס של ייעוץ ההשקעות על רבדיו ופרסומיו השונים, אשר מטרתו היא בעיקר לגרום לכם לקנות ולמכור ולהרוויח מהעמלות, ושנית, אולי ההזדמנויות נמצאות דווקא אצל אלו שפחות הצליחו בשנה שעברה..

"אם ההיסטוריה היא כל מה שיש במשחק, האנשים העשירים ביותר היו הספרנים." (וורן באפט)

 

טעות מס' 3: לנסות לתזמן את השוק

מכירים את המשפט: 'אני מחכה לתיקון שיבוא ואז אני אכנס?'

אז למרות כל מה שאתם שומעים מכל מיני 'גורואים' למינהם, עוד לא נולד המומחה שיודע לתזמן את השוק במדויק פעם אחר פעם. להסתמך על היכולת לתזמן את השוק ולבסס את ההשקעות שלכם על פי זה, זהו מתכון בטוח להפסדים.

הנה עוד  משפט שבטח שמעתם הרבה (והוא אפילו גרוע עוד יותר מהראשון – מייד תבינו): 'כל 7 שנים יש משבר בשוק ההון'

לפני שנתייחס למיתוס השקרי הזה, הנה גרף שכדאי לראות: הגרף שלפניכם לוקח את השוק האמריקאי ומחלק אותו לתקופות של עליות (מה שנקרא שוק שורי) ולתקופות של ירידות (שוק דובי)

 

הגרף המתאר את השוק האמריקאי ומחלק אותו לתקופות של עליות ולתקופות של ירידות - טיימינג זה הכול לפעמים
קרדיט: blog.thinknewfound.com

שימו לב לתקופות הרצופות של עליות לאורך השנים. כפי שניתן לראות בגרף, השוק יכול לנוע למעלה ברציפות בין תקופה של 2.5 שנים (כמו בין השנים 1969-1972) ועד לתקופה של כמעט 15 שנים של עליות רצופות ללא תיקון משמעותי (כמו בין השנים 1945-1960). כך שהמיתוס שמדבר על משבר כל 7-8 שנים כמובן שאין לו אחיזה במציאות.

למרות זאת, לא חסרים נביאי זעם שצועקים ״משבר משבר״ כל שני וחמישי בעיתון (או באינטרנט). הרבה יותר קל לקבל קליקים עם כותרות שמנבאות קטסטרופות. ואתם יודעים מה, בסוף הם גם יפגעו, כי גם שעון עומד צודק פעמיים ביום.

נקודה חשובה שכדאי לשים לב – שוק עולה יכול להימשך כאמור שנים ארוכות ללא תיקון משמעותי, לעומת זאת, שימו לב כי תקופות של משבר הן קצרות יותר באופן משמעותי ואורכות בד"כ כמה חודשים בודדים (מלבד 1929 ו – 2008  – שני המשברים החריפים בהיסטוריה).

המסקנה הנגזרת מכך: מי שיושב על הגדר….יכול למצוא את עצמו יושב לא מעט זמן, ואז כשבאמת תגיע ההזדמנות, גם היא עלולה לחלוף תוך זמן קצר, וככה תעבור לה תקופת חיים שלימה ואותו משקיע עדיין ישב על הגדר ויחכה… בזמן שהחברים שלו –  שמבינים שבבחירה בין להיות מושקע ובין לשבת על הגדר, עדיף תמיד להיות מושקע – ימשיכו להתעשר ולהשביח את ההון שלהם.

"שוק המניות יעיל מאוד בהעברת נכסים מן המשקיע חסר-הסבלנות למשקיע הסבלני" (וורן באפט)

 

טעות מס' 4: להיות חלק מהעדר

במקרים רבים, אתם שומעים על מניות מסויימות אחרי שהן כבר הכפילו ואף השלישו את ערכן. זו בד'כ גם הנקודה בה כלי תקשורת מהמיינסטרים נוטים להתחיל לכסות את המניה ולספר לכם כמה היא חמה.

למרבה הצער, כאשר התקשורת מתחילה להיות מעורבת בסיפור על עליית מניה, זה בד'כ כבר אחרי השיא. המניה כבר מזמן מתומחרת הרבה מעל השווי ההוגן שלה, והסיקור התקשורתי מגיע מאוחר מידי למשחק. זה לא יפריע להם להמשיך ולדחוף את הסיפור בעיתונות, באינטרנט או בטלווזיה, וזה מנגד ימשיך לדחוף את המניה הרבה מעל לערך האמיתי שלה.

לאחרונה אנו רואים את זה קורה עם מניות מתחום הקנאביס. אפילו חברות עם מס׳ חד ספרתי של עובדים מגיעות לפתע לשווי של עשרות ומאות מיליונים ללא הצדקה אמיתית מלבד הטרנד.

במקרים אחרים ראינו חברות שרק הוסיפו את המילה 'בלוקצ'יין' לשם החברה, וכבר נסקו במאות אחוזים מבלי שיצקו פעילות משמעותית חדשה לחברה. בשום שלב 'משקיעי העדר' לא עצרו רגע לשאול את עצמם מה באמת קורה בחברות הללו, אחרת הם היו מגלים שברוב המקרים מדובר בחברות ללא הכנסות, עם חובות עצומים והפסדים מתמשכים מידי חודש.

בסוף לסיפורים האלה יש נטייה להתפוצץ ל'משקיעי העדר' בפנים – אל תהיו משקיעים כאלו.

"שלושת המילים המסוכנות ביותר בעולם ההשקעות הן 'הפעם זה שונה'" (ג'ון טמפלטון)

ללמוד כיצד לאתר הזדמנויות אמיתיות בשוק ההון

הרבה יותר קל להנות מתהליך ההשקעה כאשר אתם יודעים להימנע מטעויות נפוצות ויקרות כמו אלו שסקרנו כאן (ויש עוד כמה לצערנו). להרוויח כסף הרבה יותר מהנה מאשר להפסיד אותו. מספיק שתלמדו להימנע מטעות אחת קריטית, וזה עלול להיות ההבדל בין עושר לעוני.

אנחנו לא מצפים שתהפכו בין לילה למשקיעים מקצוענים, כי בשביל לזהות הזדמנויות לפני כולם צריך לחשוב שונה מכולם, ולצערנו 95% מהמשקיעים בציבור חושבים ועושים אותו הדבר, בזמן שיש 5% של מקצוענים שיודעים לזהות הזדמנויות בשוק ההון בזמן אמת, הרבה לפני שהתקשורת שמה לב, והרבה הרבה לפני ש- 'משקיעי העדר' מגיעים.

אם אתם מעוניינים ללמוד איך המקצוענים מאתרים הזדמנויות השקעה בזמן אמת, צפו עכשיו בוידאו הזה.

"המפתח לעשיית כסף ממניות הוא לא לפחד מהן" (פיטר לינץ')

    הירשמו כעת!

    והיו הראשונים לקבל תוכן איכותי מפורצי דרך משמעותיים בשוק ההון

    בשליחת פרטיך הנך מאשר קבלת עדכונים חשובים ותוכן איכותי מ-D-Broker
    אתה מוגן מספאם, לעולם לא נעשה שימוש לא הולם בפרטים שלך

    אתר DBroker מארח לעיתים כתבים אורחים ומאפשר להם להפנות את תשומת ליבם של
    הגולשים להצעות של צד שלישי, כולל הפנייה בעזרת קישורים

    השאר תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *