המומחים והמוסדיים כעסו ולא אהבו את זה, והוא בכל זאת עושה את זה
שוב. רן גיורא, 46 מפתח תקווה, שוב מכה את המדדים בעזרת הדרך שלו
להתגבר על פיתויים, לכבוש את האגו ולהכריע את הפחד תוך שימוש בתכנית
מסודרת כדי להשיג תשואה של 115% בשלוש השנים האחרונות.
הרבה אנשים מספרים לעצמם את הסיפור שהם מומחים בהשקעות או יהיו טובים בזה, ולכן מנסים למצוא דרכים פתלתלות ומכשירים פיננסיים מורכבים, במקום לעבוד פשוט וחכם. כולם שומעים את וורן באפט אומר את זה כל הזמן, אבל האיפוק ליישם את זה בחיים האמיתיים זה בדיוק מה שקשה ומפיל את כולם. כך ניתן להסביר את ההישגים הכמעט בלתי נתפסים בהשקעותיו של רן.
לפני כשנתיים, ערכתי את הראיון הראשון שלי עם רן גיורא, 46 מפתח תקווה. לאחר שהדהים את שוק ההון וייצר תשואה של 42% תוך שנה וחצי, ואת כל זה הוא עשה ללא מינוף, לא דרך מניות "חלום", גם לא בספקולציות מט"ח ולא דרך אופציות בינאריות. גם לא באמצעות תוכנה למסחר אלגוריתמי (מה שנקרא גם אלגוטריידינג). ומה שיותר מפליא מזה, הוא הגיע לתוצאות הללו ללא כל ניסיון קודם בשוק ההון.
בזמנו, הנתון הזה היה נשמע לי קצת מוגזם ואפילו קצת חשוד, ולכן ביקשתי לערוך איתו את אותו ראיון, לאחר שהבנתי את השיטה בה נקט ואת אפיק ההשקה בו בחר להשקיע (ניגע בזה בהמשך) ולאחר שקיבלתי אסמכתאות רשמיות מתוך חשבון המסחר שלו הבנתי שמדובר גם על תשואה נטו לאחר עמלות.
אך מאז אותו הראיון, תמיד סקרן אותי לחזור ולבדוק, האם מדובר היה סבך הכל במזל של מתחילים? האם התוצאות הפנומנליות של רן, אותם השיג דרך השיטה שלמד מהמנטור שלו (שנכיר בהמשך) עדיין מניבות עבורו את התוצאות המפלצתיות שהמוסדיים יכולים רק לחלום עליהם, או שהקסם פג?
מיד נגיע לתוצאות המעודכנות של רן נכון להיום, אבל לפני זה, בואו ניזכר בקטעים נבחרים מתוך הראיון הקודם ואת עיקרי שיטת ההשקעות של רן גיורא.
לצפייה בסדרת ההדרכות שתלמד אותך כיצד לאתר מניות רגע לפני שהן מתפוצצות>>
חוזרים להתחלה
"לפני כ- 4 שנים נחשפתי לסדרת סרטונים מסקרנת" מספר רן. "בסרטונים הופיע בחור צעיר ונמרץ בשם עומר רבינוביץ', עם גישה מסוימת להשקעות בשוק ההון שהייתה שונה מכל מה שהכרתי לפני כן".
עד אז, כפי שמעיד רן, הידע שלו בכל הנוגע לשוק ההון היה כללי ותיאורטי למדי. הוא הכיר הרבה מונחי מפתח הקשורים לשוק ההון, חלקם עוד מתקופת לימודי ראיית החשבון ומן העבודה השוטפת במקצוע.
"אחרי כמה דקות של צפייה בסרטונים הבנתי שיש פה עולם חדש שאני רוצה להכיר יותר מקרוב. אחרי כמה בירורים גיליתי שעומר רבינוביץ' פותח קורס מורחב למתעניינים בשיטה שלו, עם אחריות מלאה והתחייבות להחזר כספי מלא למי שלא יהיה מרוצה. ניצלתי את ההזדמנות ואת האחריות המובטחת ונרשמתי".
אוקיי, אז הלכת לעוד קורס על שוק ההון, מה היה שונה כאן?
"בקורס עומר החדיר לנו לראש שתי מנטרות שחזרו על עצמן לאורך כל הלימודים, ראשית, שניתן להכות את המדדים בעזרת בחירה מושכלת ושיטתית של מניות, ושנית, שבהשקעות חייבים להסתכל על התמונה הכוללת ולקחת בחשבון את כל הנכסים שלנו, כולל הפנסיוניים והנזילים ולהשתמש בהם בחוכמה, לרוב בדרכים שרוב הציבור לא מודע להם בכלל"
אני חייב להודות שאני סקפטי וזה עדיין נשמע לי קצת סיסמאתי, ואתה דווקא נראה לי טיפוס מאוד שמרן וזהיר
"קודם כל אתה צודק , אני אכן שמרן וזהיר ואני מודה שבתחילה גם אני הייתי מאוד סקפטי.
קראתי לא מעט כתבות שטוענות שלנצח את המדדים זה בלתי אפשרי, ושמור רק לכרישים הגדולים. אבל תסכים איתי שעם תוצאות אי אפשר להתווכח."
הזכרת שלמדת בקורס דרכים לניצול הכסף שרוב הציבור לא מודע להם, תוכל להרחיב?
"בוודאי, עד הקורס חשבתי שהדבר היחיד שאני יכול להשפיע עליו זה הכסף הנזיל שלי, מה שיש לי בבנק, בכלל לא הייתי מודע לזה שיש לי יכולת להשפיע גם על נכסים אחרים שיש לי, כמו קרן ההשתלמות שלי או קופות גמל, ולא רק להשפיע, אני אפילו יכול לנהל אותם בעצמי או למנף אותם, ובכך לשנות לגמרי את העתיד הפיננסי שלי ושל הילדים שלי, לדאוג שהכסף שלי ימשיך לצמוח גם אחרי הפרישה בלי לגעת בו."
מה ז"א למנף את קרן ההשתלמות שלך? מעולם לא שמעתי על זה
כאן עומר רבינוביץ מתערב לראשונה בשיחה ומסביר:
"היום אתה יכול למנף את הכסף שנמצא בקרן ההשתלמות, כלומר, לקבל כנגד הקרן השתלמות כסף נזיל בריבית מצחיקה של 1.1% (פריים מינוס חצי – מ.ד) ולהשקיע אותו במה שתרצה, אם זה במניות, אם זה בנדל"ן או כל השקעה אחרת שתניב לך יותר מהריבית שאתה משלם על הכסף.
חלק מהבוגרים מחליטים למנף את הכסף וחלק לנהל בעצמם כפי שרן בחר."
רן, זה נשמע קצת מלחיץ לקחת את ניהול הכסף לידיים שלך
"כשהחלטתי שאני רוצה לנהל את קרן ההשתלמות בעצמי, זכיתי למסע של הפחדות מצד בעלי האינטרסים השונים, ואני מודה שהם באמת הצליחו להפחיד אותי לרגע.
אבל בעזרת הקורס הפנמתי שאם יש לך שיטת עבודה מובנית וברורה, אז גם יש לך שקט נפשי ובטחון"
עומר מחייך ומוסיף: "חלק מהרתיעה נוצרת מזה שכל אחד מהיועצים מתעסק בתחום אחד ספציפי – אחד בבורסה, אחד בפנסיה, אחד בקרן השתלמות – אתה מוצא את עצמך מתנהל מול המון גורמים, שכל אחד מהם מושך לכיוון שלו, ואף אחד לא רואה את התמונה הכוללת של הכסף שלך. וזה בדיוק מה שאני מנסה ללמד. תסתכלו על התמונה הכוללת ותנהלו אותה חכם ופשוט. תפזרו את הכסף בין תחומים שונים, חלק תנהלו בצורה פסיבית, ובחלק מהכסף שלכם תנסו להכות את המדדים לפי השיטה אותה אני מלמד, מקסימום תצליחו, ותיווכחו לדעת שזה יותר פשוט ממה שמצטייר בעיתונות."
עומר, מדוע אתה כל כך בטוח שהמשקיע הקטן יכול לנצח את המדדים?
"המשקיע המוסדי, הגדול, מוגבל הן על ידי רגולציה חיצונית שמונעת ממנו לבצע מהלכים שיכולים להשפיע על השוק, והן על ידי רגולציה פנימית כגון וועדת השקעות, וכמובן הבירוקרטיה שמאפיינת כל תאגיד גדול. אני יודע את זה, כיוון שיש לי חברים שעובדים שם, ואני מכיר את זה מקרוב, גם אני בעצמי מגיע מתוך העולם הזה של המוסדיים, לכן אני יכול לומר בפירוש: למשקיע הקטן שפועל בשיטה שלי יש יתרון מובהק מול המוסדי המגושם.
המשקיע הפרטי יכול להגיב לשינויים בשוק בצורה מהירה בלי המגבלות שחלות על בתי ההשקעות הגדולים, ובלי כל המורכבות הזאת. אתה לומד סט של מקרים ותגובות, בונה את התיק שלך בהתאם, כולל אסטרטגיות תגובה לשינויים בשוק – ויוצר לעצמך גבולות משחק למצבים האלה שהם לא שרירותיים."
אז כל אחד יכול לעשות את זה?
עומר: "היופי של הגישה הוא בפשטות שלה. אתה יכול להיות חייל משוחרר או בגיל פרישה, זה עובד בעיקר כל עוד אתה מניח בצד את האגו ואת הפחד מהתנהגות השוק, והשקעות באפן כללי, דבק בעקרונות הפשוטים לבחירת אפיקי השקעה, ועובד על פי תכנית מסודרת, אז כן בהחלט, כל אחד יכול."
אוקיי, אז תוכל לשתף אותנו בדוגמה יותר מעשית לתרחיש אפשרי?
עומר: "רן בחר בניהול עצמאי של קרן ההשתלמות שלו. אופציה קיימת שלא מוכרת לציבור כמעט בכלל כיום, ומאפשרת, למי שרוצה בכך, לנהל את תיק ההשקעות של קרן השתלמות שלו בעצמו. רן עמד בהצלחה בשני מבחנים בהקשר זה – הראשון, לעמוד בניסיונות המוסדיים לשכנע אותו שהוא עושה טעות, השני – להתמיד בפעולה לפי תכנית ההשקעה שבנה גם בתקופות בהם הכותרות באתרים מנסות לטלטל אותך."
לחץ כאן ותגלה איך המשקיעים המצליחים בעולם בוחרים את המניות שלהם
עדכון התוצאות של רן:
המספרים מדברים בעד עצמם. כשרן מציג לנו את התוצאות של תיק ההשקעות שלו, אי אפשר שלא להתרשם מביצועיו. בעוד קרנות השתלמות המוסדיות בארץ מניבות במקרה הטוב עשו כ-6%-8% תשואה שנתית ממוצעת, קרן ההשתלמות של רן בניהול עצמי הניבה 102% בשלוש וחצי שנים מאז שלקח את המושכות לידיים והחל לנהל אותה בעצמו. (הוא נסוג קצת לאחור ב- 2018, יחד עם כל השוק, אבל לא נראה שהוא מתרגש מכך, כבר היו חודשים של נסיגה, לטענתו השיטה חזרה והוכיחה את עצמה שוב ושוב. – מ.ד.)
לפניכם טבלה המסכמת את ביצועי קרנות ההשתלמות הטובות ביותר בארץ בשלוש השנים שחלפו מתחילת 2015 ועד לסוף 2017: (נכון ל-2018 עדיין אין את כל הנתונים המלאים של כל הקרנות לכן ההשוואה היא עד לסוף 2017)
עומר, מה המסר העיקרי שלך למי שרוצה גם להתחיל לפעול כמו רן?
"יש עיקרון בסיסי אחד שמי שמבין אותו, כבר עשה צעד ענק קדימה. הניצחון הוא לא במכירה, אלא כבר בקנייה – . אם קנית מניה של חברה טובה, וקנית אותה במחיר טוב עשית את שלך. מכאן ואילך זה משחק מנטאלי שלך מול שוק ההון וגורמים אחרים שיכולים להרתיע אותך – להאמין בבחירה שעשית מצד אחד, ומצד שני להבין מה קורה בשוק ואם צריך להגיב אליו בצורה אחרת.
לא צריך רקע פיננסי, לא צריך להיות עם תואר בכלכלה או במנהל עסקים. העקרונות הבסיסיים הם שם וזמינים לכולם."
בסרטונים שרן ועוד אלפי ישראלים נחשפו אליהם, אני לוקח אותך צעד-צעד, החל מעקרונות של להבין מה זו חברה טובה איך לתמחר את השווי שלה ולהבין אם מדובר בהזדמנותף איזה החלטות תצטרך לקבל, איזה פעולות יש לנקוט ומהן האפשרויות פעולה שלך שרבים מהגופים שמנהלים לך את הכסף לא רוצים שתדע עליהם, איך לייצר לעצמך תשואת אלפא, כלומר תשואה עודפת על השוק מבלי להגדיל את הסיכון.
איך אפשר להגיע לצפות בסדרת הסרטונים הזו?
"כרגע הם עדיין פתוחים לצפייה בחינם באתר שלי."
הגולשים להצעות של צד שלישי, כולל הפנייה בעזרת קישורים
נחמיה כניראה שאתה לא יודע מספיק טוב מהיא הצלחה????
רן גיורא – רו"ח אחראי ומקצוען
אין ספק כי יש אנשים המצליחים, בהתנהלות מושכלת, להשיג תשואות טובות יותר מאחרים. יש לזכור אבל שתי אמיתות בסיסיות : האחת – תשואה גבוהה יותר קשורה בסיכון גדול יותר. האחרת – אם יש אנשים שמרוויחים, זה על חשבון אנשים אחרים שמפסידים. המסקנה מכך היא, שלא תמיד הצלחה היא לטווח ארוך, והיא תלויה גם בגורמים חיצוניים, לעתים בלתי צפויים. אנו קוראים בדרך כלל על הצלחות מעוררות קנאה, ופחות על כישלונות. אם אנשים הם כל כל מוכשרים ובטוחים בהצלחתם וביכולתם להתעשר מכך, מדוע הם להוטים להקנות את הידע הזה לאנשים אחרים ?
רק בנאדם שלא מבין על מה הוא מדבר חושב שבשביל שהוא ירוויח מישהו אחר צריך להפסיד. אבל אתה טועה. חברות גדלות, מגדילות הכנסות ורווחים וצומחות, אף אחד לא חייב להפסיד כדי שאתה תרוויח. זו שטות מוחלטת